hits

Slik gikk det på Oslo Triathlon

Du tror kanskje det bare er topptrente og blodtrimma "O2-snappere" som stiller til start i en triathlonkonkurranse? Vel, da kan jeg informere deg om at du tar fullstendig feil. I hvert fall når det gjelder Oslo Triathlon, som i år ble gjennomført lørdag 11.august. 

Lørdag 11.august var det altså klart for en svømmetur i Sognsvann, en sykkeltur i Maridalen og så tilbake til en joggings rundt vannet. Da jeg sto med vann til knærne og ventet på nedtelling til start, kikket jeg rundt meg og tenkte; her er det en herlig blanding av forskjellige mennesker. Lurer hvem de er, hva som fikk dem til å melde seg på og hvordan de har forberedt seg. 

Arrangementet kan neppe kalles en folkefest, og sporten er vel ikke akkurat en nasjonal folkesport, men du og du så moro det er med Oslo Triathlon.

Det er flere varianter man kan delta på, og det finnes en klasse for alle. Det er virkelig stor variasjon både av folk og på hvor mye folk legger i det. Selvsagt har man de som stiller til start utstyrt som en proff utøver med "hele pakka" fra våtdrakt og utesvømmebriller, temposykkel av carbon, aerohjelm og egne løpesko for triathlon. Men man har også de som stiller i vanlig badebukse, en godt brukt terrengsykkel og helt vanlige joggesko. 

Jeg skal være den første til å innrømme at jeg er en uhelbredelig ustyrsnisse. Ja jeg synes rett og slett det er litt moro med "nytt stæsj og kule dingser". Ulempen er selvsagt at jeg ikke kan skylde på utstyret hvis resultatene blir helt katastrofe. Heldigvis er det fullt mulig å stille opp med "enklere midler", og ingen blir sett ned på av den grunn. Det viktigste er definitivt å være med på moroa. 

Selv deltok jeg til på Triathlon Sprint som er en relativt kort, men desto mer hektisk variant av denne konkurranseformen. Distansene som skal gjennomføres er 750m svømming + 24km sykling og til slutt 5km løping. Dette tilsvarer ca halvparten av distansene som gjennomføres i en Olympis Triathlon. 

RaceReport / mitt triathlon: 

Svømmingen gjennomførte jeg som vanlig med brystsvømming. Ja,man kan helt fint gjennomføre uten å beherske crawl. Ikke bare svømmer jeg mer energieffektivt ved å svømme bryst, men det går ikke spesielt mye tregere heller. Det er veldig mye rart å se der ute i vannet. Folk svømmer i alle retninger og puster og peser som hissige hvalrosser. Det er nesten litt komisk å se folk som svømmer på kryss og tvers istedenfor å svømme rett frem. Sånn blir det nemlig hvis man er mest vant med å svømme i basseng der man kan kikke på strekene på bunnen for å holde retningen. Ute i åpent vann er det ikke like lett å orientere seg. Dermed ender mange med å svømme lenger enn de strengt tatt må.  

T1- første skifting gikk ikke helt supert, ettersom jeg kom inn på feil rad og ikke fant sykkelen og utstyret mitt. Tapte litt tid på det, men mest av alt var det litt stressende og sånn sett litt ukult.

Syklingen er nok min sterkeste disiplin, og i år hadde jeg en litt hissigere sykkel enn jeg har pleid å bruke. Arrangøren hadde forberedt oss på både oljesøl og fryktelig dårlig asfalt langs Maridalsveien. Dette stemte veldig godt. Heldigvis hadde de merket alle sår og hull i veien med signalrød farge, slik at det ble noe enklere å unngå punktering og ødelagte hjul. En god del slalom ble det, men det var likt for alle. 

T2- andre skifting startet helt likt som den første. Jeg fant ikke "båsen" min nå heller og nye dyrebare sekunder tikket og bidro til unødvendig tidsbruk. 

Løpingen hadde jeg gruet meg litt til. Sist gang jeg var med så var jeg fryktelig stiv i beina etter syklingen og det ble skikkelig ubehagelig. Denne gangen gikk det en god del bedre. Jeg fokuserte på å komme rolig igang, få ned pulsen og finne mitt eget tempo. Etter en kilometer følte jeg at jeg var der jeg skulle være. Det gikk ikke superfort, men det gikk jevnt og det er viktigere for meg. Jeg kunne nok ha pushet meg selv noe mer de siste kilometerene, men jeg synes det var bedre å komme inn med en god opplevelse enn å tyne meg selv helt ned i kjelleren. 

FEM ting jeg er veldig godt fornøyd med: 

  • Ny pers på svømmingen
  • 108 plass av 440 deltakere
  • 52 beste tid på sykkel av alle
  • 13 plass av 33 i min gruppe (M45)
  • 3 kompiser kom uanmeldt som heiagjeng, og det varmet mitt treningshjerte... veldig

 

Neste år håper jeg å få med meg en liten gruppe i TeamTreningshjerte slik at vi kan dele gledene og heie på hverandre. Det er aldri for sent å prøve seg som triathlet. Jeg kan ikke garantere at det blir 100% smertefritt, men jeg er rimelig sikker på at du aldri vil angre på at du turte å gjøre noe du ikke har gjort før. 

FØLG TRENINGSHJERTE PÅ FACEBOOK og PÅ INSTAGRAM

#trening #aktivlivsstil #aktivhverdag #helårskroppen #livsstil #svømming #sykling #løping #triathlon #sykkel #finisher

Én kommentar

Anniken M

13.08.2018 kl.16:45

Så kult! Flink du er! Moro at du fikk med deg morsomhetene rundt det i vannet. Hehe:)

treningshjerte

13.08.2018 kl.17:01

Anniken M: takker og bukker .... kanskje du blir med neste år? ?

Skriv en ny kommentar

treningshjerte

treningshjerte

46, Oppegård

Jeg ser på trening som en viktig del av livet. Både fordi det gir meg mye glede og energi, men også fordi det gir meg muligheten til å nyte mer av "det gode liv" uten å få dårlig samvittighet. Målet med denne bloggen er å inspirere voksne i alle aldre til å bli mer aktive og å få flere der ute til å holde seg i god form i mange mange år fremover. Mitt mantra er å holde fokus på alt man kan få til i livet ॐ नमः शिवाय

INSTAGRAM: @treningsherte

Kategorier

Arkiv