hits

Se alltid lyst på livet....

... alternativet er så uendelig mye dårligere!

Har dere lagt merke til reklamen som går på TV for tiden? Den som sier noe sånt som at "livet blir bare bedre og bedre". Jeg virkelig elsker det budskapet. Det er noe med å kutte ut dyrkingen av de negative sidene ved å bli eldre, og heller nyte hvert eneste positive øyeblikk av akkurat den alderen man har. Budskapet er, slik jeg tolker det, også en velrettet ørefik til alle de som har gjort det til sin livsstil å sutre over alt som var bedre før, over alt som er ille nå eller alt som kommer til å bli krise om noen år. 

"Det handler om så enkle ting som å gripe de mulighetene man får"

Jeg tror de aller fleste voksne fra tid til annen blir sittende å gruble over hvor man er i livet. Om hvor fort ting har gått, hvor store ungene har blitt, hvor mange år man har levd, hvor mange år man har igjen etc. Det ville overraske meg stort om noen klarte å suse gjennom livet uten å gå gjennom en del runder med slike tanker. Men ta dem for hva de er, nemlig en refleksjon over nåsituasjonen. Benytt muligheten til å reflektere over hvor mye mer du kan få til, og all den tiden du faktisk har å gjøre det på. 

Fra 40-års dagen min ... 

"En jeg kjenner" har kommet seg et godt stykke ut i 40-årskrisa allerede, og han oppdaget her om dagen at "neste nivå" har begynt å varsle sin ankomst. Det store skumle 50-tallet som frem til nå bare har vært et nedstøvet tall langt langt borte i horisonten, var plutselig ikke så fjernt lenger. Han har nylig begynt å legge merke til at det ikke lenger bare er vennene til mutter´n og fatter´n som arrangerer 50-årslag og som begynner å murre om barnebarn, men at det også skjer med egne venner og bekjente. 

Som god venn og rådgiver, ba jeg ham om å ikke "freake helt ut" men heller gjøre en vurdering av alternativet, som er å IKKE bli 40, 50, 60, 70 .... Og da ble det ikke så ille likevel. Det er bare å våkne opp først som sist, og gripe tak i alle de fantastiske mulighetene man har, og nyte hvert eneste sekund av hver eneste alder. Det å bruke tid på å å synes synd på oss sjøl er tross alt rimelig bortkastet.

"Det handler ikke om hvordan du har det, men hvordan du tar det"

Det er kanskje et godt brukt ordtak, men det gjør det ikke mindre riktig eller viktig av den grunn. Jeg mener bestemt at det er viktig å mate hodet med positive holdninger hver eneste dag, og ikke bare det, men også det å ta det ut i handlinger. Det trenger ikke være så komplisert eller tidkrevende. Gjør det superenkelt og lag dine egne gode vaner og -rutiner.

Her er noen av mine: 

- smil til deg selv i speilet om morgenen

- si hei til naboen når du passerer ham/henne

- dra på trening selv om du ikke har lyst

- ta en utfordring som krever noe av deg

Du må gjerne prøve mine små tips, men finn også dine egne. Ikke vent til i morgen før du starter, men gjør det NÅ. 

Blir veldig glad hvis du vil legge igjen en kommentar med små (eller store) ting du selv gjør for å dyrke en positiv livsstil. 

 

FØLG TRENINGSHJERTE PÅ FACEBOOK

#livsstil #treningsglede #aktivhverdag #treningshjerte #motivasjon

5 kommentarer

Hr Skalstad

02.11.2017 kl.22:48

Vise ord der min venn! tenker at trening i en eller annen form.... gir massiv balanse for positivt livssyn.

Stå på! Som en annen god venn alltid sier:)

Happy bursdag igjen🙏🏻🙏🏻🙏🏻

Camilla

03.11.2017 kl.19:59

Fint skrevet min venn og gratulerer på etterskudd:-)

treningshjerte

04.11.2017 kl.10:47

Camilla: tusen takk :)

Geir Ivar

03.11.2017 kl.21:13

Grattis med dagen igjen, og med ny blogg :-)

Mange gode tips der Chris. Du spør om kommentar på hva man selv gjør for å dyrke en positiv livvstil - så jeg får forsøke, med en liten "twist" siden det er bursdagsgave ;-)

Dette dukker opp i min outlook en gang per uke, over saker jeg forsøker IKKE å gjøre:

- Prøve å gjøre alle fornøyd

- Rakke ned på deg selv

- Overtenke

- Leve i fortiden

- Være grådig

Må innrømme at dette ikke er mine orginalt, men fritt sitert fra en norsk forretningsmann som jeg oppfatter som en fin fyr.

God helg!

treningshjerte

04.11.2017 kl.10:47

Geir Ivar: så bra :) ikke dumt å gi seg selv påminnelser på den måten. Tusen takk

Skriv en ny kommentar

treningshjerte

treningshjerte

46, Oppegård

Jeg ser på trening som en viktig del av livet. Både fordi det gir meg mye glede og energi, men også fordi det gir meg muligheten til å nyte mer av "det gode liv" uten å få dårlig samvittighet. Målet med denne bloggen er å inspirere voksne i alle aldre til å bli mer aktive og å få flere der ute til å holde seg i god form i mange mange år fremover. Mitt mantra er å holde fokus på alt man kan få til i livet ॐ नमः शिवाय

INSTAGRAM: @treningsherte

Kategorier

Arkiv